Приорітети 2015: Служіння у сім'ї і сім'ям
title_uatitle
ENG
УКР
РУС
Top
Float
Тоді Ірод сказав: “Іванові стяв я голову; хто ж Оцей, що я чую про Нього речі такі?” І він намагався побачити Його” (Луки 9:9)

Ісус Христос - Хто Він?

В цьому вірші Євангелії мовиться про Ісуса Христа.

З перших днів життя Ісуса на землі багато хто бажав бачити і чути Його. Це були пастухи з ізраїльського міста Віфлєєм і мудреці зі сходу. Пізніше, при Його дорослому житті, це були тисячі людей різних політичних партій, релігійних угрупувань, різного соціального стану, починаючи від знедолених і убогих людей та прокажених до вищих знаменитостей.

Ізраїльський цар Ірод був одним з тих, хто хотів бачити Ісуса Він вже багато що чув про Нього. Ірод був жорстокий і примхливий. Він глибоко загрузнув в різного роду гріхах і розпусті. Івана Хрестителя, який будив його совість, він почитав, але в той же час і боявся його.

Внутрішні суперечності не давали спокою Іродові і він, користуючись слушною нагодою, наказав стратити Івана. Ірод вбив свого викривача але спокійніше йому від цього не стало. Немає миру серцю, в якому живе гріх.

Між тим чутка про Ісуса Христа розповсюджувалася все далі. Ірод в тривозі: "Хто ж Цей, про Якого я чую таке?", і шукав побачити Ісуса. Він навіть був майже упевнений, що загадкова особа - це Іван, який, на його думку, воскрес і тому здійснює чудеса.

Пройшло багато часу, і, нарешті, у Ірода з'явилась можливість побачити Ісуса. Про цю зустріч Біблія оповідає наступне: "Коли ж Ірод побачив Ісуса, то дуже зрадів, бо він від давнього часу бажав Його бачити, - багато за Нього чував, і сподівався побачити чудо яке, що буває від Нього. І багато питався Його, та нічого не відповідав Він йому». (Луки 23:8-9)

Перед Іродом стояв Начальник Життя, Спаситель світу. Дорогоцінна зустріч відбулася, але Ірод, на жаль, не використав її для того, щоб очистити від гріха свою неспокійну совість.

Він міг отримати прощення своїх числених гріхів, прощення за злочин проти Івана Хрестителя. Проте йому страшно було заглянути в своє порочне серце, дати дійсну оцінку всього свого життя. Ірод вважав за краще обмежитись очікуванням чудес - ефектних видовищ.

Не побачивши цього, він висміяв Ісуса. Того ж дня Син Божий в образі людини був засуджений до смерті, і Ірод не міг і не хотів зрозуміти, що Він йде на хресну смерть для спокутування і його гріхів. Проте, якби Ірод інакше використовував цю зустріч з Христом, тоді він зрозумів би значення вищої досконалої радості. Ірод залишився непримиреним з Творцем у владі якого життя, смерть і вічність.

Як багато людей, що живуть безтурботним гріховним життям мають схожість з Іродом. Друг мій, чи не схожий на нього і ти? Скільки разів представлялася тобі можливість зустрічі з Христом. На зборах віруючих людей, при читанні святої книги Біблії ти, може бути, відчував близькість чогось значного, святого і піднесеного. Або в особливих обставинах життя ти був близький до питань вічного життя, вічного засудження. Відповідай на питання, задане колись Іродом: "Хто ж Цей?"

Може ти бачиш в Нім хоча і геніальну, але все ж таки людину?. Людину над якою можна посміятись, яку можна принизити і, наситившись жорстокістю над приниженим, розіпнути як останнього злочинця?

Якщо Він, Христос, не відповідає на образи, якщо Він не захищає Себе від ударів, якщо Він навіть не чинить опір, коли Його кладуть на хрест, щоб руки і ноги прибити до древа - чи означає це, що Він безсилий, що Він не Бог?

Ти ніколи не думав про те, що Христос добровільно пішов на катування і смерть? А якщо ти замислювався над цим, чи прийшов ти до виводу, що Він прийняв на Себе те покарання яке ми, ти і я, заслужили перед Богом?

Подивись на своє минуле. Чи так воно бездоганне і чисте перед Богом? Спробуй реально без упередження встановити, на які вчинки ти здатний в майбутньому.

Хто ж Він, який знаючи тебе таким як ти є, все ж таки мовчить коли Його б'ють, не чинить опір, коли Його розпинають ради того, щоб понести твоє покарання і тим позбавити тебе від прийдешнього суду Божого? Чи можеш ти в молитві покаяння сказати Йому про твій гріховний стан?

Багато хто вважає, що їм треба буде принизитися перед Христом. Немає приниження в тому, щоб визнати свій реальний гріховний стан перед Ним - Всемогутнім Богом. Перед Богом, який сьогодні ще готовий прийняти будь-яку людину тому, що Він любить людей - Своє творіння. Це торкається і тебе.

Може ти з тривогою дивишся в майбутнє, не можеш вирішити своїх проблем? Звернися до Бога в простих словах, сповідай Йому гріхи свої, вибачся і отримаєш порятунок і право на життя вічне. Бог сьогодні запрошує тебе до примирення з Ним. Завтра може для тебе не наступити. І тоді ти пошкодуєш про упущені дорогоцінні можливості, але буде пізно...

Для багатьох подібних до Ірода людей, які не бажали відкрити перед Христом своє серце, трагедія вже наступила. Адже смерть невідвертна і для тебе. Земне життя нікчемне в порівнянні з вічністю. І тому, поки не пізно, дай відповідь Христу на Його заклик.

"І так, залишаючи часи невідомості, Бог нині усім людям наказує, щоб скрізь каялися, бо Він призначив день, в який хоче судити поправді весь світ..." (Дії Ап.17:30-31). І цей день близький. Прийди до Христа сьогодні, і Він прийме тебе. "Шукайте Господа, доки можна знайти Його, кличте Його, як Він близько!" (Ісаї 55:6)

Не зволікай, йди до Спасителя! Це Він, який дозволив Себе принизити, тепер чекає твого заклику про допомогу, і Він допоможе тобі і врятує тебе.



SpacerSpacer

Якщо Ви помітили помилку чи у Вас є коментар до тексту, будь ласка, виділіть його та натисніть Ctrl+Enter.

Богослужіння проходять щонеділі о 10:00 і щосереди о 19:00
в Академії праці та соціальних відносин (Україна, м.Київ, Теремки)
Докладніше про місце і розклад богослужінь, карта: Відвідати нас

Усі матеріали на даному сайті надаються за ліцензіями GPL та greeen OML
(Окрім відсканованих або завантажених з Інтернету матеріалів)
При використанні матеріалів обов'язкове посилання на сайт та авторів
Зв'язатися з нами:
E-mail
Тел. (+38 044) 361 83 73
R
Menu Bottom Menu Bottom